Toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă

Începând din această lună, toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.
Screeningul auzului la nou născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viaţă. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. Programul de screening auditiv al MS este implementat în 186 de maternităţi şi secţii de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuţi. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă.
Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000
lei.
De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara o campanie de conştientizare şi informare a publicului şi cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou-născuţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa jucăriilor, inclusiv la comerţul online, în vizorul inspectorilor OPC

Inspectorii OPC au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor, inclusiv la comerţul online. Au fost verificaţi 734 de operatori economici, din care 723 cu vânzare directă şi 11 cu vânzare online. La 432 din operatorii controlaţi, reprezentând 58,85%, s-au depistat abateri de la prevederile […]