Tot mai multe firme dâmboviţene angajează muncitori asiatici

0 0

Dată fiind penuria de forţă de muncă, numeroase firme din Dâmboviţa au încadrat muncitori străini, cei mai mulţi originari din spaţiul non European, în special asiatici. Numai într-un abator din Niculeşti lucrează în jur de 70 de muncitori asiatici, aceştia fiind solicitaţi şi în construcţii dar şi în industria hotelieră şi unităţi de alimentaţie publică.
„Pe fondul creşterii numărului de cetăţeni străini încadraţi de angajatorii români, a declarat Marius Lixandru, inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, în perioada: 14-18 noiembrie 2019, inspec

toratul a desfăşurat acţiuni vizând identificarea cetăţenilor străini şi verificarea formelor de angajare a acestora, dar şi respectarea drepturilor stabilite de Codul Muncii (timp lucru/salarizare/executare contracte de muncă). La o parte dintre acţiunile întreprinse în această campanie au participat şi reprezentanţi ai Biroului pentru lmigrări Dâmboviţa.
Au fost efectuate 12 verificări, au fost găsite 17 neconformităţi, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJOFM Dâmboviţa propune patru cursuri de calificare în această lună

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa este autorizată să organizeze cursuri de formare profesională în următoarele ocupaţii: agent de turism, baby-sitter, barman, brutar, bucătar, comunicare în limba engleză, coafor, confecţioner articole textile, cofetar-patiser, contabil, cosmetician, electrician electronist auto, frizer, lucrător în comerţ, lucrător structuri construcţii, inspector resurse umane, […]