Published On: mar, oct. 8th, 2019

Toamna, anotimpul recoltei, la loc de cinste în comuna Dragodana

nichiduta.ro

Toamna, când toţi culeg roadele, este vremea târgurilor şi a festivalurilor. Şi la Dragodana , locuitorii , cu mic, cu mare au avut parte în acest weekend, în premieră, de o sărbătoare cu totul şi cu totul specială.
La Conacul Koşca, administraţia locală de la Dragodana, condusă de edilul Gheorghe Sandu alături de oameni inimoşi ai locului au pregătit prima ediţie a „Serbărilor toamnei”. Cu toţii s-au bucurat de roadele toamnei.
„Serbărilor toamnei” i-au întâmpinat cu delicatese tradiţionale: mere caramelizate, plăcinte cu mere şi dovleac, porumb fiert, floricele, bulz,must proaspăt stors, berbecuţ la proţap şi purcel la ceaun. Toate aceste preparate culinare au putut fi gustate gratuit. Localnicii care au pregatit toate aceste bunatatj ne-au spus ca sunt mândri ca au putut sa puna umarul la organizarea acestui eveniment care va deveni traditie.
Nu a lipsit atmosfera muzicala care a întretinut „Serbarilor toamnei” . Şi cei mici au avut parte de surprize. O zona special amenajata pentru copii a fost la dispozitia acestora cu activ-itati şi ateliere de distractie şi creatie.

Cu mic, cu mare, locuitorii comunei s-au bucurat de sarbatoarea pregatita de catre admin-istratia locala La Dragodana s-a sarbatorit cum se cuvine toamna, anotimpul recoltei iar edilul Gheorghe Sandu dar şi localnicii sustin cu tarie ca se va sa facedin asta un obicei în comuna Dragodana.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro