Published On: joi, dec. 15th, 2016

Tinerii, corigenţi la vot

nichiduta.ro

După ce analiştii şi statisticienii au întors pe toate feţele scrutinul de duminică, pentru alegerea viitorilor senatori şi deputaţi, este evident că persoanele de vârsta a treia rămân cei mai statornici alegători.
Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, adică pensionarii, au avut o pondere de 23% în economia votului. Cel mai important segment, de 40%, a revenit totuşi cetăţenilor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 64 de ani, ceea ce este mai mult decât firesc. Este vorba despre oameni maturi, care s-au lovit de greutăţi şi au experienţa vieţii.
Pentru categoria de vârstă 35-45 de ani, ponderea a fost de 18% şi a scăzut la 12% pentru segmentul cu vârsta între 25-34 de ani.
Dezamăgitoare a fost prezenţa foarte scăzută a celor mai tineri cetăţeni cu drept de vot, cu vârsta între 18 şi 24 de ani. Abia au avut o pondere de 6% în totalul voturilor, ceea ce ne dă dreptul să-i catalogăm drept corigenţi la democraţie.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro