Published On: joi, dec. 15th, 2016

Tinerii, corigenţi la vot

După ce analiştii şi statisticienii au întors pe toate feţele scrutinul de duminică, pentru alegerea viitorilor senatori şi deputaţi, este evident că persoanele de vârsta a treia rămân cei mai statornici alegători.
Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, adică pensionarii, au avut o pondere de 23% în economia votului. Cel mai important segment, de 40%, a revenit totuşi cetăţenilor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 64 de ani, ceea ce este mai mult decât firesc. Este vorba despre oameni maturi, care s-au lovit de greutăţi şi au experienţa vieţii.
Pentru categoria de vârstă 35-45 de ani, ponderea a fost de 18% şi a scăzut la 12% pentru segmentul cu vârsta între 25-34 de ani.
Dezamăgitoare a fost prezenţa foarte scăzută a celor mai tineri cetăţeni cu drept de vot, cu vârsta între 18 şi 24 de ani. Abia au avut o pondere de 6% în totalul voturilor, ceea ce ne dă dreptul să-i catalogăm drept corigenţi la democraţie.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>