„TINERI (IN)FORMAȚI”, LA NIVELUL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

În perioada 30 iulie – 1 octombrie a.c., la nivelul județului Dâmbovița, a fost implementat proiectul de tradiție adresat tinerilor, denumit „Tineri (IN)formați”, rezultat al unei bune colaborări între Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Dâmbovița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (D.J.S.T.) Dâmbovița, instituție inițiatoare și finanțatoare.
Scopul proiectului este de a menține la un nivel redus consumul de alcool, tutun și droguri în rândul populației școlare din județ cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, prin activități de prevenire de tip „peer-education”, desfășurate de voluntarii antidrog.
În cadrul proiectului, specialiștii C.P.E.C.A. Dâmbovița au organizat un curs de instruire pentru 16 voluntari antidrog, pe durata a trei zile, în localitatea Moroieni, județul Dâmbovița.
Ulterior, aceștia au realizat 20 de activități de prevenire, de tipul „peer-education”, la 12 unități de învățământ (Școlile Gimnaziale: Șotânga, Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Ulmi, Vulcana Pandele, Gheboaia, Gura Șuții, Comișani, „Tudor Vladimirescu”, „Prof. Paul Bănică” și ” Matei Basarab” din Târgoviște).
În cadrul activităților, 425 de elevi de gimnaziu și 26 cadre didactice au primit informații despre riscurile și efectele nocive care apar în urma consumului de alcool, tutun și droguri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Structurile teritoriale ale M.A.I. continuă seria activităților informativ-preventive

În orașul Titu, a fost desfășurată o nouă acțiune pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile pe care aceștia trebuie să le respecte în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu virusul Sars-CoV-2.Reprezentații structurilor teritoriale ale M.A.I. au fost prezeTotodată, aceștia au fost informați cu privire la noile reglementări […]