Tineri din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul etapei a doua a proiectului „Descoperă şi Cunoaşte România”

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa a găzduit întâlnirea pe care conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut-o cu reprezentanţi ai Ministerului Românilor de Pretutindeni în cadrul proiectului „Descoperă şi cunoaşte România”. Totodată, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost prezenţi aproximativ 100 de tineri din Republica Moldova. Lucrările întâlnirii au fost conduse de preşedintele CJ, Alexandru Oprea şi Veaceslav Şaramet, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea le-a prezentat celor 100 de tineri din Republica Moldova,proiectele importante ce vor contribui substanţial la dezvoltarea judeţului. Profesor Cristina Stroe, inspectorul şcolar general adjunct le-a vorbit tinerilor din Republica Moldova despre locurile disponibile în liceele din România dar şi din Dâmboviţa pentru liceeni de peste Prut.
Şi Maria Stoian Musteaţă, cetăţean din Raionul Căuşeni -Republica Moldova, stabilită de mai mulţi ani în municipiul Târgovişte şi consilier în cadrul Direcţiei de Achiziţii Publice a CJ Dâmboviţa le+a adresat un gând tinerilor de peste Prut.
Veaceslav Şaramet, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni a adus mulţumiri conducerii CJ Dâmboviţa pentru importanţa acordată acestui proiect.
„Descoperă şi cunoaşte România” este un proiect pilot implementat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni iar acţiunea din judeţul Dâmboviţa face parte din a doua etapă a proiectului, care se desfăşoară în perioada 10-12 noiembrie 2017.
În acest an, la program participă numai tineri din Republica Moldova, dar ediţiile viitoare vor fi dedicate anual celorlalte comunităţi româneşti din afara graniţelor.
Proiectul MRP „Descoperă şi Cunoaşte România” îşi propune să contribuie la consolidarea dialogului între tinerii etnici români din afara graniţelor, în vederea menţinerii legăturilor identitare româneşti. Următoarea etapă va avea loc la începutul lunii decembrie.
Printre activităţi se numără vizite la Palatul Parlamentului din România, la Turnul Chindiei şi la Mănăstirea Dealu din judeţul Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început plăţile pentru ciclul II al programului de sprijin pentru tomate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la data de 7 noiembrie 2017 un număr de 195 beneficiari ai programului de susţinere a tomatelor cultivate în spaţii protejate din ciclul II au fost plătiţi cu suma de 2.628.873 lei. În perioada imediat următoare alţi 52 beneficiari vor primi […]