Timp de cinci zile, structura de prevenire a criminalităţii, alături de şcolari în cadrul unei noi ediţii a campaniei „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”

În perioada 17-21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat sesiuni de informare a elevilor de la Şcolile Gimnaziale „Diaconu Coresi” din Fieni, Crevedia, Grozăveşti-Corbii Mari şi Aninoasa.
Prin jocuri şi activităţi adaptate vârstei copiilor, poliţiştii, alături de cadrele didactice, i-au învăţat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pieton sau biciclist.
Totodată, au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea violenţei, siguranţa în drum spre şi de la şcoală, la domciliu şi pe durata vacanţelor.
În activităţi, structura de prevenire a fost sprijinită de colegii de la subunităţile de poliţie în a căror rază de competenţă se aflau unităţile de învăţământ şi de voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.
Acţiunile vor continua până la sfârşitul anului şcolar 2019/2020, astfel încât cei mici să-şi însuşească cele mai importante măsuri de autopro-tecţie în vederea reducerii riscului de victimizare.
Vă reamintim faptul că „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” este programul educativ iniţiat şi implementat de către compania Maspex România prin brandul Tedi, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu Poliţia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

65 de incendii de vegetaţie au fost stinse de ISU Dâmboviţa în ultima săptămână

În perioada 17 – 23 februarie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 97 de evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 65 incendii de vegetaţie, 12 acţiuni pentru asigurare zonă, […]