TESTE NEGATIVE

Mihai ROŞOIU

Lotul olimpic feminin de baschet 3×3, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a cantonat de joi la Complexul Olimpic „Sydney 2020”, de la Izvorani. Testele Covid-19 făcute celor şapte sportive şi stafului au avut rezultat negativ.
Lotul României se va antrena timp de trei săptămâni la Izvorani într-un cadru securizat medical, cu respectarea tuturor normelor în vigoare privind prevenirea pandemiei Covid-19.
Cele şapte sportive din lot sunt Gabriela Mărginean, Annemarie Godri-Pârău, Ancuţa Stoenescu, Gabriela Irimia, Florina Stănici, Anca Şipoş şi Alexandra Uiuiu. Lor li se alătură membrii stafului tehnic, adică Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuţescu (fizioterapeut/kinetoter-apeut) şi Cristian Olteanu (psiholog).
FR Baschet a precizat că

rezultatele la testul Real Time PCR au fost negative şi imediat după intrarea în baza sportivă lotul a făcut şi triajul epidemiologie.
„În primul rand, mă bucur că toată lumea este sănătoasă şi că nu sunt probleme medicale. A fost o atmosferă foarte frumoasă, cu multă voie bună şi dorinţă de antrenament din partea fetelor, mai ales că este prima acţiune baschet-balistică de după ridicarea unor restricţii impuse în ultimele luni de pandemie.

Fetele abia aşteaptă să înceapă programul de pregătire şi vor beneficia de condiţii optime, inclusiv din punct de vedere medical, baza olimpică de la Izvorani fiind securizată epidemiologic”, a declarat preşedintele FRB, Horia Păun, care le-a întâmpinat pe jucătoare cu flori la sosire.
Baschetul 3×3 a devenit disciplină olimpică, iar debutul se va consemna la JO de la Tokyo, amânate pentru 2021 din cauza pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FRF A ANUNŢAT DATA LA CARE SE VA JUCA FINALA CUPEI ROMÂNIEI

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, vineri, calendarul competiţional după reluarea meciurilor întrerupte de pandemia de coronavirus.Având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru reluarea competiţiilor sportive organizate în aer liber de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi, Comitetul […]