Published On: mie, mart. 13th, 2019

Termenul de depunere a declaraţiei unice şi a Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie 2019

nichiduta.ro

Ministerul Finanţelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuie să depună Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii”.
Tot până la 31 iulie 2019 se extinde şi termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal.
Contribuabilii care au depus până la 31 iulie 2018 Declaraţia Unică, beneficiază de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 31 iulie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.
Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.
Declaraţia Unică se depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
De asemenea, proiectul de act normativ conţine o serie de modificări necesare pentru buna desfăşurare a Campionatului European de Fotbal 2020. Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MFP la rubrica Transparenţă decizională.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro