TENISMENUL ANDREI VOICAN (CS TÂRGOVIŞTE), AUR ŞI ARGINT LA CAMPIONATUL NAŢIONAL INDIVIDUAL DE IARNĂ U16

Mihai ROŞOIU

Centrul Naţional de Tenis din cadrul FRT a găzduit ediţia 2019 a „Campionatului Naţional Individual de Iarnă U16”, unul foarte echilibrat, cu mulţi jucători valoroşi la start.
Turneul de simplu al fetelor a fost câştigat de o reprezentantă a clubului CSM Bucureşti, Alexandra Iordache, jucătoare venită din calificări, care a reuşit în drumul ei spre titlu să învingă şi două favorite. În ultimul act, Alexandra a trecut în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-4, de favorita nr. 2, Alexandra Petric, de la CSA Steaua Bucureşti. Meciul pentu locul 3 nu s-a mai jucat, acesta fiind ocupat de Andreea Lila, de la CSM Craiova, după ce adversara sa, Maria Sara Popa, de la LPS Mircea Eliade Bucureşti, s-a retras din cauza unei acidentări.
La fel de echilibrată a fost şi finala de simplu a băieţilor, campionul din acest an, Dragoş Cazacu, de la Asoc. Tenis Club Bright Constanţa, favoritul cu nr. 3, impunându-se în ultimul meci al turneului cu 3-6, 6-2, 6-3, în faţa lui Andrei Voican, de la CS Târgovişte.
Podiumul probei a fost completat de Luca Constantin, de la CS Tenis Prim Bucureşti, care s-a impus cu 6-4, 7-5, în finala mică în faţa lui Mihnea Zaharia, de la CS Dinamo Bucureşti.
La dublu fete s-au impus favoritele nr. 3, Ioana Daria Macos (CS Dinamo Bucureşti)/Lavinia Tănăsie (CS Kofe), care au câştigat la mare luptă, cu 7-6(0), 3-6, 10-7, finala mare cu perechea Floriana Popovici (CSM Oradea)/Alexia Todoni (CSM Timişoara).
La fel de disputat a fost şi meciul pentru locul 3, câştigat cu 3-6, 6-4, 10-2, de Andra Diana Stanciu (CS Mamaia) şi Annemarie Cristmann (CS Sportul Studenţesc) în faţa perechii Alexia Traşcă (AS Club Tenis Bucureşti)/Maria Ciubotaru (CSM Focşani 2007).
În fine, şi proba de dublu băieţi a avut parte de un alt rezultat surpriză, titlul fiind câştigat de o echipă care nu era printre favorite. Andrei Voican şi Zoltan Teszari (CSM Oradea) s-au impus în finală după ce au piedut primul set, scor 46, 6-1, 10-8, cu favoriţii nr. 4, Răzvan Aghion (CS CFR lasi 2002)/Mihnea Zaharia.
În finala mică victoria a revenit perechii Andrei Cuceu (CS Tenis Club Baia Mare)/Mihai Lungu, care s-a impus cu 7-6(3), 4-6, 10-5, în faţa favoriţilor nr. 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA A EXPLICAT INSUCCESUL DE LA AUSTRALIAN OPEN

Sorana Cîrstea a deschis evoluţia jucătorilor români la Australian Open, dar a pierdut chiar în primul tur al turneului de la Melbourne. Sorana afost învinsă de suedeza Rebecca Peterson, o sportivă de 23 de ani, locul 64 WTA, pe care nu o mai întâlnise niciodată. Peterson s-a impus cu 64, […]