Teleșcoala a reînceput luni, 4 octombrie

Teleșcoala a reînceput de luni, 4 octombrie, iar orarul pentru această săptămână a fost anunțat recent de TVR. Este vorba despre lecții televizate de recapitulare a materiei pentru clasele a VlII-a și a XlI-a, în vederea pregătirii pentru examenele de la finalul anului școlar.
Anul acesta, emisiunile sunt introduse în program cu întârziere, încât, acum un an, Teleșcoala a fost lansată chiar înainte de începerea anului școlar 2020-2021.
Elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la ora 9:00 la lecțiile de Limbă și literatură română și la ora 09:30 la lecțiile de Matematică. Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate încep după-ami-aza, la ora 15:00. Programul de difuzare -dimineața la ora 09:00 pentru clasa a opta și după-amiaza la ora 15:00 pentru liceenii de clasa a 12-a – a rămas același de când s-a anunțat în martie 2020 că se suspendă orele cu prezență fizică până la terminarea anului școlar, în iunie, și că se vor transmite televizat astfel de lecții de către TVR, pentru elevi, rămași acasă, la școală online. În prezent, după noi reguli care intră în vigoare de mâine, 4 octombrie, clasele suspendă cursurile / școlile se închid doar la apariția de cazuri de infectare cu Covid-19, ceea ce face ca programul emisiilor să se poată suprapune cu programul zilnic de școală al majorității elevilor.
Suportul de curs pentru lecții va fi disponibil și pe pagina de Facebook a emisiunii, iar lecțiile pot fi accesate și pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul oficial al Televiziunii Române.
Calendar BAC 2022
Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Calendarul examenelor
de bacalaureat, prima sesiune:
20 iunie 2022 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
23 iunie 2022 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
Calendar EN VIII 2022
Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.
Calendarul examenelor naționale de clasa a VIII-a:
14 iunie 2022 Limba și literatura română – probă scrisă
16 iunie 2022 Matematica – probă scrisă
17 iunie 2022 Limba și literatura maternă – probă scrisă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Educației, zi liberă pentru profesori și elevi

5 octombrie 2021, zi libera pentru elevi și profesori. Elevii și preșcolarii nu fac cursuri marți, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației. Pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă, cuprinsă în contractul colectiv de muncă. Ziua mondială a educației este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, începând cu […]