Published On: mie, iul. 26th, 2017

Taxa de solidaritate nu va mai fi introdusă

nichiduta.ro

Guvernul Tudose renunţă în mod oficial la taxa de solidaritate, care urma să fie plătită de salariaţii cu salarii de peste 14.500 lei lunar. Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că taxa de solidaritate nu va fi introdusă, susţinând că „era prea mare deranjul”. Se pare că toate calculele legate de avantajele pe care le-ar aduce la bugetul de stat introducerea unei astfel de măsuri au demonstrat că „era prea puţin pentru a face ceva”. „Concluzia astăzi este că putem să o trecem la discutate şi uitate”, a afirmat Tudose, la Teatrul Naţional din Bucureşti unde a participat la lansarea unui proiect al unei firme private. Premierul Tudose a mai spus că deocamdată Guvernul nu are în vedere alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite. El a precizat că deocamdată Guvernul nu are în vedere „nicio măsură care să apese pe bugetul populaţiei”. De aitfel, premierul Mihai Tudose a dat dovadă de luciditate când a afirmat: „Taxa de solidaritate îi va determina pe IT-işti să plece din ţară” Introducerea taxei de solidaritate ar fi anulat parţial efectul scutirii IT-iştilor de la plata impozitului pe venit şi ar fi determinat plecarea acestora din ţară, dar şi a altor angajaţi înalt calificaţi, au arătat consultanţii fiscali.
Pragul de 14.500 lei a fost stabilit exact la limită astfel încât parlamentarii nu erau obligaţi şi ei să plătească taxe mai mari. începând cu 1 iulie, indemnizaţia parlamentarilor a sărit de la valoarea de 7.700 lei la suma de 13.050 lei. După cum a fost gândită pentru nivelul de 14.500 lei, taxa de solidaritate NU li s-ar fi aplicat deputaţilor şi senatori fără funcţii (13.050 lei brut/lună), nici preşedinţilor de comisii parlamentare (14.065 lei brut/lună) sau liderilor de grup (14.450 lei brut/lună).
Noua taxă de solidaritate urma să reprezinte o impozitare de 25%, peste cea de 16% pentru toate salariile peste 14.500 de lei pe lună brut, respectiv zece salarii minime pe economie. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente