Taxa de habitat nu se va modifica pentru anul 2018 în judeţul Dâmboviţa

Sala Unirii din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa”.
La întâlnire au participat: Alexandru Oprea, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Marin Antonescu, Administratorul Public al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa”, membri ai asociaţiei.
Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat 12 puncte. Preşedintele Alexandru Oprea a prezentat demersurile făcute de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru asigurarea suprafeţelor de teren de care este nevoie pentru amenajarea a două noi celule de depozitare a deşeurilor – în cadrul Centrului de Management al Deşeurilor de la Aninoasa şi, respectiv, în cadrul Depozitului de Deşeuri de la Titu: „La Aninoasa, nu avem decât un hectar de teren, iar pentru restul facem formalităţile legale. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contractat o expertiză, a avut o primă discuţie cu proprietarii de teren de acolo. (…) Avem două variante, fie că vorbim de cumpărare, fie că vorbim de expropriere pentru clauză de utilitate publică; trebuie identificaţi proprietarii, trebuie purtate negocieri, trebuie pornite acţiuni. Deci lucrurile pot trena. (.) Unitatea administrativ-teritorială Titu, în anii 2005 – 2006, a transferat Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7 hectare de teren, însumând aproximativ 2 hectare – groapa neconformă, aproximativ 2,5 hectare – celula care astăzi este plină şi încă aproximativ 2,5 hectare pe care se va construi
celula 2.”
În urma votului exprimat în şedinţă de către cei prezenţi, contractul cu SC Supercom SA nu se va prelungi, urmând ca, până la sfârşitul anului, să fie demarată procedura de achiziţie pentru serviciile de colectare şi transport al deşeurilor menajere, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa” îşi va schimba denumirea în „Managementul Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dâmboviţa”, iar, prin amânarea punctului 7, referitor la metodologia de instituire şi colectare a taxei de habitat la nivel judeţean cu destinaţie specială de salubrizare, şi, respectiv, a punctului 8, referitor la stabilirea şi aprobarea cuantumului taxei de habitat, la nivel judeţean, cu destinaţie specială de salubrizare, taxa de habitat nu se va modifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vizita reprezentanţilor UNESOO la sediul Oonsiliului Judeţean Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, alături de prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, a primit, la sediul instituţiei, vizita reprezentanţilor UNESCO, prezenţi în municipiul Târgovişte cu prilejul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei Româneşti „Crizantema de Aur”, desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României […]