TÂRNOSIREA BISERICII SFÂNTUL VOIEVOD NEAGOE BASARAB DIN TÂRGOVIŞTE

Cu bucurie şi speranţă, numeroşi credincioşi din Municipiul Târgovişte şi din împrejurimi, împreună cu preoţii lor, au participat, duminică, 23 septembrie 2018, la slujba de târnosire a bisericii parohiale din Cartierul Tineretului (SAGRI-COM) al Municipiului Târgovişte, cu hramurile: Sfântul Voievod Neagoe Basarab şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Acest frumos ceremonial liturgic, dimpreună cu Sfânta Liturghie, au fost săvârşite de către Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de către Pc. Pr. dr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, precum şi de numeroşi preoţi şi diaconi.
Sfânta biserică a fost ridicată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale ale tinerilor locuitori ai cartierului A.N.L., din zona Sagricom a Municipiului Târgovişte, datorită efortului şi străduinţei Înaltpreas-finţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum şi a Preotului Dragoş Bădescu, cu contribuţia substanţială a familiei Ştefan şi Elena Ghibanu, dar şi cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviştei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Consiliului Local al Municipiului Târgovişte şi al altor binevoitori contributori. La eveniment, au participat oficialităţi naţionale, judeţene şi locale, care au dorit să-şi manifeste comuniunea şi solidaritatea cu poporul binecredincios, alături de toţi cei care au contribuit la realizarea acestui proiect eclezial major al Eparhiei noastre.
Cu acest prilej, Înalt-preasfinţia Sa a conferit titlul de iconom stavrofor, Pc. Pr. Dragoş Badescu, parohul bisericii, şi Ordinul Eparhial Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, familiei Ghibanu, dimpreună cu diplome mitropolitane de recunoştinţă celor implicaţi în acest proiect bisericesc.
În cuvântul său, Înalt-preasfinţia Sa a elogiat sacrificiul, strădania şi râvna celor care s-au implicat în edificarea acestei biserici, necesare şi importante pentru comunitatea noastră locală, dar şi ca Biserică – Dar pentru Centenar, ce anticipează aniversarea celor 560 ani, de la naşterea Sf. Voievod Neagoe Basarab, de anul viitor.
Înaltul Ierarh a evocat personalitatea acestui Sfânt Voievod şi importanţa operei sale – Învăţăturile către fiul său Theodosie, pentru tinerii de astăzi, căci sfântul este ocrotitorul l tinerilor şi al căsătoriei, fiind un exemplu de fermitate, hotărâre şi dinamism în promovarea credinţei ortodoxe. Mitropolitul Nifon a precizat că, în Ortodoxie, Biserica reprezintă comunitatea de iubire şi de speranţă a celor ce cred şi mărturisesc comuniunea Sfintei Treimi, prin viaţa şi faptele lor. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe toţi cei prezenţi să participe la Referendumul pentru definirea căsătoriei şi să voteze în favoarea acestui generos demers de apărare a identităţii noastre creştine, devenind misionari pentru apropiaţii şi familiile lor, precum şi pentru cei cu care interacţionează în viaţa cotidiană sau în mediul on-line, pentru a mărturisi împreună, prin vot, credinţa noastră străbună.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONCURS PENTRU OCUPAREA UNUI POST VACANT DE MAGAZINER

CONCURS PENTRU OCUPAREA UNUI POST VACANT DE MAGAZINER