Târgul de Sfânta Parascheva şi „Festivalul Plăcintelor”

Pe 14 octombrie, creştinii prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasa Parascheva. Pentru locuitorii comunei dâmboviţene Cândeşti, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva sau cum mai este cunoscută în tradiţia popular de Sfânta Vineri de Toamnă, este una de o însemnătate aparte. În comuna dâmboviţeană Cândeşti are loc Târgul Anual de Sfânta Parascheva, iar de trei ani, ca noutate, are loc şi „Festivalul Plăcintelor”. Şi anul acesta, nu au lipsit produsele tradiţionale, au fost organizate expoziţii specifice zonei precum cele destinate costumelor populare sau produselor agricole şi preparatelor culinare locale. Plăcinta fiind la loc de cinste.
Gazda evenimentelor a fost primarul Georgeta Popa. Un mesaj a transmis şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, prezent la eveniment.
Nu au lipsit nici momentele artistice oferite de tinerele talente din comuna Cândeşti.
Au mai fost prezenţi la eveniment: vicepreşedintele CJ, Luciana Cristea, parlamentarii Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan, Claudia Gilia, Carmen Holban, Oana Vlăducă, primarul comunei Voineşti Sandu Gabriel, inspectorul şcolar adjunct Cristina Stroe şi alţi invitaţi de la judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Manifestare maraton sub egida "Zilele Arbitrajului Instituţionalizat"

Anul acesta, manifestările sub egida „Zilele Arbitrajului Instituţionalizat” s-au desfăşurat în Târgovişte, Bucureşti, Constanţa şi Alba Iulia, incluzând aici o conferinţă, un seminar, încheieri de acorduri de colaborare, întâlniri şi mese rotunde cu mai vechi şi noi parteneri şi sau finalizat cu Jurământul de primire în profesia de arbitru. Organizatorii […]