Published On: lun, aug. 19th, 2019

Târgul anual de Sfânta Măria, un eveniment extraordinar de frumos pentru comuna Corneşti

nichiduta.ro

Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, Sântămăria sau Uspenia, a fost o zi cu dublă semnificaţie pentru locuitorii din mai multe localităţi dâmboviţene, unde sărbătoresc fie ziua comunei sau participă la târguri . I radiţia se păstrează şi in comuna Corneşti, a avut loc târgul anual de Sfânta Maria, care a adunat un număr mare de comercianţi.Gazda a fost primarul Şerban Vasile.
Comercianţii au stat de vorbă cu edilul de la Corneşti şi cu invitaţii de la judeţ: „Este o zi extraordinar de frumoasă şi, anual, de Sfântă Mărie Mare, avem această tradiţie. Iârgul se organizează anual la Corneşti, oamenii vin cu diverse produse, iar pentru corneşteni este un prilej de a mai ieşi din gospodării, de a se întâlni cu prieteni şi rude. Este, în concluzie, o sărbătoare importantă pentru noi”, a declarat Şerban Vasile, primarul localităţii Corneşti.
Este foarte bine că se menţine tradiţia târgului românesc.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro