Târgoviştenii n-au parte de legumele de la Băleni

primar baleniIn această primăvară, legumicultorii bălenari au înfiinţat aproximativ 2.400 hectare de culturi de legume în câmp. Tot la Băleni -ne-a spus primarul Marian Paraschiv – sunt până la 350 hectare cu solarii. Asta înseamnă o cantitate imensă de legume proaspete, de cea mai bună calitate, dar care nu ajunge şi pe pieţele agroalimentare din Târgovişte.
De ce? Pentru că aici producătorii adevăraţi nu au loc de speculanţii care nu pregetă să pună şi preţurile, ca să nu vorbim că au ocupat şi locurile cele mai bune. Bălenarii, în schimb, ajung cu marfă până la Constanţa, iar în Transilvania au trecut mult de Braşov, până spre Sighişoara şi chiar Târgu-Mureş.
Bineînţeles că nu sunt singurii păţiţi. Să nu uităm ce păţesc toamna pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei şi nici că primii „pepeni de Dăbuleni” provin, în realitate, de la Sud de Dunăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrări la reţeaua de canalizare din Corneşti

După ce s-a lucrat pe străzile interioare, la Corneşti a început instalarea conductei principale a sistemului de canalizare pe aliniamentul DN 1A. Primarul Vasile Şerban a precizat că au fost executaţi până acum şapte din cei 2l de kilometri din reţeaua care, într-o primă etapă, va deservi satele Corneşti, Cătunu […]