Published On: mie, iun. 26th, 2013

Târgoviştenii n-au parte de legumele de la Băleni

nichiduta.ro

primar baleniIn această primăvară, legumicultorii bălenari au înfiinţat aproximativ 2.400 hectare de culturi de legume în câmp. Tot la Băleni -ne-a spus primarul Marian Paraschiv – sunt până la 350 hectare cu solarii. Asta înseamnă o cantitate imensă de legume proaspete, de cea mai bună calitate, dar care nu ajunge şi pe pieţele agroalimentare din Târgovişte.
De ce? Pentru că aici producătorii adevăraţi nu au loc de speculanţii care nu pregetă să pună şi preţurile, ca să nu vorbim că au ocupat şi locurile cele mai bune. Bălenarii, în schimb, ajung cu marfă până la Constanţa, iar în Transilvania au trecut mult de Braşov, până spre Sighişoara şi chiar Târgu-Mureş.
Bineînţeles că nu sunt singurii păţiţi. Să nu uităm ce păţesc toamna pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei şi nici că primii „pepeni de Dăbuleni” provin, în realitate, de la Sud de Dunăre.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro