Published On: vin, mai 19th, 2017

Târgoviştenii informaţi cu privire la furturile din buzunare şi poşete

nichiduta.ro

Poliţiştii de prevenire, sprijiniţi de efective de la Poliţia Municipiului Târgovişte, au organizat o acţiune stradală de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care pot preveni victimizarea prin furturi din buzunare şi poşete.
Poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii şi le-au distrubuit flyere cu recomandări preventive.
– Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră în special atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate.
– Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi un obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor.
– Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi. – Nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoşe.
– Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizate de hoţi.
– În cazul în care vă aflaţi într-o zonă aglomerată, ţineţi geata lipită de corp în partea din faţă, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră şi protejaţi-o cu una din mâini.
– Dacă atunci când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun, vă simţiţi înconjuraţi şi înghesuiţi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul.
– Evitaţi să folosiţi telefonul mobil pe stradă, neatenţia dumneavoastră poate atrage interesul infractorilor.
– Nu vă deplasaţi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau neiluminate.
– Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani.
– În cazul în care vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndrep-taţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente