Published On: joi, oct. 15th, 2015

Târgoviştenii cu venituri mici pot depune solicitările pentru ajutorul de încălzire

nichiduta.ro

cristian stanTargoviştenii cu venituri nete lunare sub 615 lei de membru de familie sunt aşteptaţi să depună solicitările şi actele doveditoare, în vederea obţinerii ajutorului financiar pentru încălzirea locuinţei pe timp de iarnă. Cei interesaţi trebuie să se prezinte la birourile Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Targovişte, situate pe Calea Domnească şi la Cantina de Ajutor Social.
Referitor la acest subiect, primarul interimar Cristian Stan a declarat că ajutorul se acordă indiferent dacă solicitanţii folosesc combustibili solizi – în speţă lemne de foc, gaze naturale sau aparate alimentate cu energie electrică. Diferă cuantumul sumelor acordate iar în cazul utilizării energiei electrice pentru încălzire, ajutorul se acordă exclusiv în baza unei anchete sociale. În cazul încălzirii cu gaze naturale, cuantumul lunar al ajutorului porneşte de la 262 lei, la venituri sub 155 lei/lună pe membru de familie şi scade odată cu creşterea venitului, pană la 20 lei, la venituri pe membru de familie cuprinse între 540-615 lei/lună.
Pentru utilizatorii de energie electrică, ajutorul este cuprins între 240-48 lei/lună iar la încălzirea cu lemne de foc între 54-16 lei/lună.
Persoanele care deţin terenuri mai mari de 1.000 mp, autoutilitare, autocamioane, microbuze ori depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, nu au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinţei
În cazul persoanelor singure, care beneficiază de ajutor social, se acordă o sumă fixă lunară – 58 lei – indiferent de venit.
Primarul interimar Cristian Stan a mai precizat că termenul limită de depunere a cererilor este 20 noiembrie, pentru primirea ajutorului inclusiv pentru această lună sau 30 noiembrie pentru sumele cuvenite pe lunile decembrie, ianuarie, februarie şi martie. Viceprimarul Cosmin Bozieru a estimat că cele mai multe solicitări – circa 2.000 vor fi pentru încălzirea cu gaze naturale şi mai puţine de 500 pentru lemne de foc şi energie electrică.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro