Târgovişteanul Emil Codruţ Dore a obţinut Marele Trofeu al concursului „Piano Art” de la Constanţa

Ş.E.

emil codrut dorePrima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Pianistică „Piano Art”, organizat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, în perioada 11-12 iunie, a fost „fenomenală”, după cum a spus, în public, preşedintele juriului, prof. univ. dr. Daniel Goiţi de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. 80 de mici pianişti din Năvodari, Cumpăna, Galaţi, Feteşti, Slobozia, Ploieşti, Târgovişte, Cluj-Napoca şi Iaşi, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, care studiază pianul la şcoli populare de artă, centre culturale, grădiniţe, case de cultură sau în mediu privat, şi-au etalat talentul, sâmbătă, la Muzeul de Artă.
Şase elevi târgovişteni ai profesoarei de pian Andreea Andrei, dintre care 4 elevi ai Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, au obţinut premii la Concursul de Interpretare Pianistică „Piano Art”.
Trei dintre aceştia, Bozieru Răzvan, Matei Spirea Popescu şi Dore Emil Codruţ, şi-au adjudecat premiul I, la categoriile de vârstă la care au concurat. Aissa Stănescu a obţinut o menţiune.
În finală au luptat, pentru trofeul concursului, toţi câştigătorii premiilor I.
Marele premiu a fost adus la Târgovişte de unul dintre elevii Şcolii de Arte „Octav Enigărescu”, din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.
Micul pianist, de 12 ani, Dore Emil Codruţ a câştigat, după ce a concurat inclusiv cu elevi de 18 ani.
„Acest trofeu reprezintă o răsplată pentru munca pe care am depus-o, pentru răbdarea pe care profesoara mea, Andreea Andrei, a avut-o cu mine şi pentru talentul meu. Îmi doresc să particip la cât mai multe concursuri şi să devin un mare pianist”, a declarat micul pianist de 12 ani, care studiază la Şcoala Populară de Arte din Târgovişte. El a convins juriul prin interpretarea de excepţie a unei piese dificile: „Asturias (Leyenda)”, de Isaac Albeniz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liga a 2-a (ediţia 2016-2017) O serie cu 22 de echipe

Liga a 2-a va începe pe 30 iulie şi are în componenţă 22 de echipe. Se va juca tur-retur (42 de etape). Iată alcătuirea acestei serii: ACS Poli Timişoara, Petrolul Ploieşti (retrogradate din Liga I), Dunărea Călăraşi, Unirea Brăila, CS Bacău, Farul Constanţa, Academica Clinceni (Play-off, B1), CS Baloteşti, ACS […]