Published On: vin, ian. 26th, 2018

Târgoviştea este în topul select al celor mai eficient administrate oraşe

nichiduta.ro

Pe baza unor criterii de performanţă stabilite în funcţie volumului fondurilor atrase, din diverse surse, pentru cheltuieli de capital, în perioada 2007- 2016, organizaţia URBANIZEHUB a alcătuit un top al celor mai performante zece administraţii publice locale din România, între care şi municipiul Târgovişte. Vizavi de această onorantă clasare, primarul Cristian Stan a declarat că vine ca o recunoaştere a performanţei administraţiei publice locale, din partea unei organizaţii cu care nu a avut nicio conexiune. Acesta a scos în evidenţă faptul că, în perioada analizată, Târgoviştea a avut un buget total de investiţii de 94 milioane de euro, dintre care 59,5 milioane de euro fonduri europene. Oraşul este pe locul zece al topului dar se situează pe un foarte onorant loc secund, după Alba Iulia, la absorbţia fondurilor comunitare, cu 748 euro/locuitor. Spre comparaţie, Sibiul a avut numai 106 euro de locuitor(vezi grafice).
Primarul Cristian Stan a punctat şi alte aspecte deloc de neglijat. Primul se referă la creşterea exponenţială a gradului de absorbţie în ultimii doi ani ai intervalului, adică 2015 şi 2015, fără a minimaliza importanţa activităţii din anii 2008-2010, când au fost atrase sumele respective. În al doilea rând, Târgoviştea are venituri bugetare proprii mult mai mici comparativ cu celelalte UAT-uri din top.Nu în ultimul rând putem vorbi de o continuitate, în sensul că oraşul va beneficia şi în actualul exerciţiu financiar comunitar de finanţări de câteva zeci de milioane de euro, la care se adaugă fondurile alocate pentru proiectele finanţate de la bugetul de stat, prin PNDL I şi PNDL II.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro