Published On: lun, dec. 9th, 2013

TÂRGOVIŞTE – ZIUA RECUNOŞTINŢEI, SĂRBĂTORITĂ DE CANTACUZINI

nichiduta.ro

recunostintaZiua Recunoştinţei (Thanksgiving Day) este sărbătorită în fiecare an în cea de-a patra zi de joi a lunii noiembrie şi aminteşte de miraculoasa recoltă care, în 1621, a salvat viaţa primilor imigranţi sosiţi în Lumea Nouă de pe meleagurile britanice. Spiritul şi obiceiurile legate de această zi au rămas neschimbate. După 1623, „Ziua Recunoştinţei” a fost sărbătorită diferit în funcţie de regiune. O „zi a recunoştinţei” a fost stabilită 13 ani mai târziu, când coloniştii s-au unit şi a venit la putere primul preşedinte al SUA, George Washington. De pe vremea lui Lincoln există obiceiul ca preşedintele SUA să proclame „Ziua Recunoştinţei”, anual, a patra zi de joi din luna noiembrie, iar guvernatorii statelor să dea proclamaţii pentru statele pe care le conduc. Data a fost fixată ca atare în 1863, sărbătoarea recunoştinţei rămânând neschimbată până astăzi.
Şi elevii de la Colegiul Naţional
Constantin Cantacuzino din
Târgovişte au marcat acest
eveniment
„Thanksgiving Day sau Ziua Recunoştinţei” se sărbătoreşte, în special, în America de Nord. Deoarece suntem o clasă de filologie -clasa a Xl-a C bilingv-engleză şi studiem obiceiuri şi tradiţii din UK şi USA, sub îndrumarea domnului profesor Tudor, am încercat să aducem această sărbătoare, pentru prima dată, şi în şcoala noastră. Ne-am organizat în grupe şi am gătit mâncăruri tradiţionale acestei zile: cartofi dulci, mazăre sote, pâine cu cartofi, piure, plăcintă cu mere, prăjitură cu nuci, pancakes, iar curcanul l-am înlocuit cu puiul. Pe lângă toate acestea, am avut şi o prezentare a istoriei acestei zile. Pe bilete, fiecare a scris pentru ce este recunoscăto. La această activitate au fost prezente şi doamna director Gabriela Istrate şi doamna profesoară Cătălina Constantin. Cu siguranţă, vom repeta această activitate şi în anul următor!”, a declarat luliana Parghel, elevă la clasa a Xl-a C.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro