TÂRGOVIŞTE – PARCUL CHINDIA ARE O NOUĂ ÎNFĂŢIŞARE

parcParcul Chindia, din Târgovişte, trece, de la o zi la alta, prin schimbări radicale de ambient. Municipalitatea a gândit un complex proiect ce însumează de la înlocuirea ghivecelor, la stâlpii de iluminat, mobilier, dar şi un loc special amenajat pentru cei mai mici târ-govişteni.
Gabrie Boriga, primarul municipiului Târgovişte: „După cum vedeţi, în această primăvară, am început schimbarea ghivecelor cu flori cu unele moderne, ecologice, cu un aspect estetic modern şi care, cu siguranţă, înfrumuseţează Parcul Chindia. De asemenea, a fost schimbată toată instalaţia electrică în acest parc, lucru care se poate vedea evident noaptea, dar se poate vedea şi ziua pentru că nu mai există niciun cablu electric care să traverseze din stâlp în stâlp, pe deasupra bus-turilor domnitorilor şi să ofere un aspect cu totul inestetic. Aşadar, avem 40 de stâlpi de iluminat noi, avem o reţea întreagă refăcută, îngropată în pământ şi care denotă un caracter modern. De asemenea, am schimbat coşurile de gunoi. Deocamdată, pe esplanada principală, însă în următoarele trei săptămâni vor fi schimbate coşurile de gunoi cu un mobilier urban modern în tot Parcul Chindia. De săptămâna viitoare, o să trecem şi la amenajarea pontonului de pe lac, cel care va fi îmbunătăţit şi va oferi un nou prilej târgoviştenilor, dar şi dâmboviţenilor şi turiştilor care ne vizitează, de a-şi petrece timpul într-un loc frumos şi într-un ambient extrem de plăcut. Nu în ultimul rând, se lucrează şi la refacerea băncilor. Aici am încercat să facem câteva economii şi am reuşit acest lucru, împreună cu domnul director Dan Badea. Aşadar, băncile pe care le vedeţi sunt refăcute 100%. Practic, nu s-a mai achiziţionat nicio bancă nouă pentru că am reuşit, cu suport local, să le refacem şi să le aducem la o stare care le permite să facă cinste oraşului nostru. Aşadar, avem un Parc Chindia care, în acest moment, şi vă spun acest lucru în calitate de târgoviştean, nu de primar, este un parc de nota zece. Îi invit pe târgovişteni, în fiecare zi din săptămână, în fiecare week-end, să petreacă nişte ore plăcute, nişte ore frumoase aici, în Parcul Chindia, care le oferă o oază de relaxare în condiţii moderne”.
Ciprian Prisăcaru, viceprimar: „Se fac toate eforturile ca acest loc frecventat de târgovişteni şi nu doar de ei să fie aşa cum ne dorim cu toţii, să fie curat în primul rând şi să fie modernizat. După cum vedeţi, Parcul Chindia nu a rămas deloc în urmă. De la an la an, s-au făcut modernizări care să-l pună în valoare”.
Dan Badea, director Eco Sal: „La Primăria Târgovişte se lucrează în echipă, iar acest lucru se vede, fiindcă reuşim să realizăm tot ceea ce ne propunem, iar Parcul Chindia, spre exemplu, se modernizează de la an la an. Toate coşurile de gunoi de pe esplanadă au fost schimbate. Mai avem de montat încă 80 de coşuri pe aleile secundare. Am terminat cu acele jardiniere de beton. La momentul de faţă, toate sunt schimbate. Nu ne oprim aici. Vom reface pontonul care va deveni un punct de atracţie. Mai mult decât atât, intenţionăm ca în dreapta fostului restaurant Brotăcei, să amenajăm un orăşel al copiilor, cu nişte figurine din desenele animate în mărime naturală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MAI E MULT PÂNĂ LA LOCUL 5

Semifinalele din turneul locurilor 5-8 al Diviziei A1 la volei feminin au decis formaţiile care vor lupta pentru ocuparea locului 5 la finalul campionatului, poziţie care dă dreptul la înscrierea în Cupa Challenge, ediţia 2014-2015. Finala pentru locurile 5-6 se dispută în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri” şi […]