Târgovişte: Municipalitatea are anul acesta un buget de investiţii de 800 milioane de lei

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a trecut în revistă cele mai importante proiecte de investiţii pe care administraţia publică locală şi lea propus pentru acest an. În cadrul unei conferinţe de presă la care i-a avut alături pe administratorul public Gabriel Boriga şi pe cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, edilul a precizat că bugetul de investiţii pe 2021 depăşeşte suma totală de 800 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate reprezintă fonduri europene atrase pe mai multe axe de dezvoltare.
Dintre proiectele cele mai consistente, primarul Cristian Stan a nominalizat realizarea celui mai mare parc de agrement din ultimii 50 de ani, în vecinătatea Complexului de Nataţie, cu o valoare de 11 milioane de lei. A fost finalizată licitaţia pentru proiectul de reabilitare a transportului public, pe componenta de infrastructură. Suma totală este de 122 milioane de lei şi proiectul include reabilitarea coridoarelor de transport, a staţiilor de traseu, construirea unui depou şi a două autogări de capăt. Dacă nu vor vor fi contestaţii, contractul de lucrări ar putea fi semnat în cursul săptămânii viitoare. Urmează livrarea, în două tranşe, a autobuzelor Mercedes Citaro Hybrid. Un proiect care va schimba considerabil aspectul urbanistic vizează reabilitarea şi modernizarea iluminatului public – valoare 21 milioane de lei. Şapte milioane de euro vor fi atrase prin GAL Târgoviştea Egalităţii de Şanse şi sunt foarte numeroase proiectele de reabilitare şi extindere a infrastructurii de educaţie. A vorbit primarul Cristian Stan despre şcolile Mihai Viteazul şi Matei Basarab- proiecte a căror valoare însumată depăşeşte 40 de milioane de lei, dar şi despre numeroasele investiţii de la creşe şi grădiniţe.
Există însă şi mari motive de îngrijorare pentru că, a explicat edilul, derularea proiectelor depinde foarte mult de Legea Bugetului de Stat pe Edilul s-a declarat însă sceptic având în vedere experienţa de anul trecut, când pentru Târgovişte n-a fost nicio rectificare bugetară pozitivă, dimpotrivă, la una dintre rectificări municipalităţii i-a fost chiar retrasă o sumă importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Teatrul "Tony Bulandra"se redeschide de Ziua lui Eminescu

Scăderea ratei de incidenţă a numărului de infectări cu COVID-19 sub 3 la mie, implicit ieşirea Municipiului Târgovişte din aşa-numitul „scenariu roşi” permite redeschiderea instituţiilor de cultură şi a sălilor de spectacol pentru public. Rămân însă obligatorii regulile de distanţare fizică şi sanitare şi nu poate fi depăşită o treime […]