Târgovişte: Măsuri suplimentare cu caracter preventiv dispuse de CLSU: Se închid temporar şi creşele

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a convocat, marţi, 10 martie, ora 11.00, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Târgovişte, în vederea stabilirii măsurilor de combatere a efectelor COVID-19.
Au fost luate, astfel, o serie de măsuri punctuale:
Art.1. Se aprobă suspendarea activităţii din toate creşele de pe raza Municipiului Târgovişte începând din data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de

evoluţia situaţiei.
Art.2. Se aprobă suspendarea activităţii din Centrul de zi „Arlechino” din Municipiul Târgovişte începând din data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia situaţiei.
Art.3. (1) Se aprobă suspendarea activităţii la bazinul de înot din cadrul Direcţiei Complex Turistic de Nataţie şi la bazinul de înot care funcţionează în subordinea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, începând din data de 11 martie 2020 până în data de 29 martie 2020.
(2) Pe perioada de suspendare vor fi efectuate activităţi de dezinfectare şi întreţinere anuală a celor două bazine, potrivit legislaţiei specifice în vigoare.
Art.4. Începând cu data prezentei, instituţiile publice, indiferent de modul de subordonare, operatorii economici, privaţi sau cu capital public, care în desfăşurarea activităţii pe raza Municipiului Târgovişte au relaţii cu publicul, vor intensifica măsurile de dezinfectare a tuturor spaţiilor şi obiectelor care intră în contact cu publicul.

Art. 5. Asociaţiile de proprietari vor dispune de îndată, măsuri suplimentare de igienizare a tuturor spaţiilor comune din condominiile pe care le administrează.
Art. 6. Operatorii de transport în comun precum şi cei care desfăşoară activitate de transport persoane în regim de taxi sau în regim rent-a-car, vor aduce la îndeplinire cu stricteţe următoarele măsuri:
a) Respectarea capacităţii maxime (câte scaune, atâtea persoane);
b) Curăţarea, spălarea şi dezinfecţia zilnică a interiorului mijloacelor de transport persoane;
c) Afişarea la loc vizibil în autogară, puncte de îmbarcare, mijloace de transport a regulilor de igienă pentru limitarea răspândirii COVID-19:

  • evitarea utilizării mijloacelor de transport în comun dacă persoanele prezintă semne ale unei infecţii respiratorii (febră, tuse, strănut);
  • păstrarea distanţei de cel puţin 1 m faţă de o persoană care tuşeşte sau strănută;
  • spălarea mâinilor imediat ce călătorul ajunge acasă (cu apă şi săpun cel puţin

20 de secunde);

  • evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii cu mâinile murdare, înainte de spălare pe mâini;
  • acoperirea gurii şi nasului cu şerveţel de unică folosinţă sau cu cotul atunci când persoana tuşeşte / strănută;
  • purtarea măştii doar dacă călătorul prezintă semne ale unei infecţii respiratorii d) Igienizarea grupurilor sanitare din autogări prin curăţare, spălare şi dezin-fecţie, precum şi dotarea acestora cu materiale pentru igiena individuală (săpun lichid antibacterian, hârtie igienică, şerveţele de unică utilizare, dezinfectant pentru mâini).
    Art. 7. Agenţii Poliţiei Locale Târgovişte, cu sprijinul personalului din cadrul Societăţii Municipal Security SA, vor distribui flyere cu măsurile de igienă/ securitate tuturor instituţiilor publice, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari care vor avea obligaţia să le afişeze la loc vizibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Toate mijloacele de transport public urban au fost dezinfectate azi-noapte

Ca măsură cu caracter preventiv, conducerea Primăriei Târgovişte a dispus măsura dezinfectării tuturor mijloacelor de transport în comun, autobuze şi microbuze, operate de Societatea de Servicii Publce. Operaţiunea s-a desfăşurat azi-noapte, fiind dezinfectate inclusiv staţiile din oraş. Primarul Cristian Stan a precizat că mânerele şi barele de sprijin vor fi […]