Târgovişte. INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT, AFLATE ÎNTR-UN AVANSAT PROCES DE REABILITARE

0 0

gabriel borigaIeri, la Sala Florentină a Primăriei Municipiului Târgovişte, la convocarea primarului municipiului Târgovişte – Gabriel Boriga, a avut loc o discuţie tehnică referitoare la implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la instituţii de învăţământ, de către administraţia locală, în Târgovişte. Au participat, alături de edilul municipiului, reprezentanţi ai beneficiarului, şefii instituţiilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar reprezentant de inspectorul general adjunct Ovidiu Băsceanu, constructorii, proiectanţii, diriginţii de şantier, managerii de proiect. „Este o discuţie deschisă, transperentă, prin care vrem să analizăm toate cele opt proiecte aflate în curs de implementare, în acest moment, şi să vedem în ce stadiu ne aflăm – dacă sunt sau nu probleme, ce putem face pentru a le duce pe toate la bun sfârşit, în termenele agreate prin contract, la calitatea la care trebuie să fie”, a subliniat Gabriel Boriga. Municipiul Târgovişte a avut zece proiecte pentru care a accesat bani europeni. Două au fost finalizate – Colegiul Naţional Constantin Carabella şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”. Mai sunt alte opt proiecte aflate în diverse etape de implementare. În şapte se lucrează, iar al optulea -Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” se află pe ultima sută de metri, la Curtea de Apel Ploieşti, ultima etapă posibilă de contestare. Se aşteaptă o decizie în mai puţin de o lună. După aceasta, va urma semnarea ordinului de începere a lucrărilor. S-a făcut o scurtă trecere în revistă a etapei în care se află cele şapte unităţi de învăţământ unde se lucrează pro-priu-zis. Managerii de proiect au prezentat stadiul execuţiei lucrărilor: Şcoala „Paul Bănică” -finalizată, mai trebuie rezolvată doar problema dotărilor, Voievodul Mircea – 36%, Colegiul Constantin Cantacuzino – 40-45%, Coresi -40%, Ciorănescu – se organizează şantierul, Smaranda Gheorghiu -s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor, Petru Cercel – 75%, Ienăchiţă Văcărescu – proiectul contestat se află la Curtea de Apel Ploieşti cu ultimul termen luna aceasta.
„Îmi doresc ca cele şapte unităţi de învăţământ, la 15 septembrie, să-şi primească elevii şi să-şi facă cursurile, în mod normal, în şcoli noi. Am speranţa şi credinţa că împreună vom reuşi – mi se pare şi normal, şi corect, şi din respect pentru elevi, şi din respect pentru profesori şi pentru părinţi, dar şi pentru noi ca oraş, la 15 septembrie să avem şcoli noi, dotate corespunzător şi gata să-şi primească elevii”, a declarat primarul municipiului.
Valoarea medie a lucrărilor este de 1,5 milioane de euro pentru fiecare instituţie de învăţământ în parte. De menţionat că, peste tot, sunt schimbate absolut toate reţelele şi se face reabilitarea termică a clădirilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Clipe de groază. S-a oprit cu maşina în zidul unui garaj

Trei tineri din Târgovişte au ajuns în noaptea de duminică spre luni la spital, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de zidul unui garaj, pe o stradă din centrul oraşului. Din primele cercetări, se pare că şoferul, în vârstă de 23 de ani, a apăsat prea […]