Târgovişte: Iluminatul public este modernizat pe fonduri europene

Sistemul de iluminat public din municipiul Târgovişte este modernizat pe fonduri europene, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 22.000.000 lei!
„Primăria Târgovişte derulează investiţia cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE”, prin care se realizează reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, la acest moment fiind montate deja 2.508 dintre acestea. Sunt prevăzute sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcţiona şi pe baza senzorilor de mişcare; aceştia vor comanda creşterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoane se angajează în traversarea trecerii de pietoni. Va fi dezvoltat şi un sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanţă a iluminatului (prin dispecerat) şi va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum şi controlul individual sau în grup al punctelor luminoase”, precizează primarul Cristian Stan.
Prin implementarea proiectului se va produce o scădere a facturii la energia electrică aferentă iluminatului public cu aproximativ 60%, costurile de întreţinere a reţelei fiind de asemenea mult mai reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poiana - printre puţinele localităţi rurale din România în care părinţii îşi vor putea duce copiii la creşă

Pentru Marian Şerban, primarul Comunei Poiana, dezvoltarea infrastructurii de educaţie a fost încă de la primul mandat o prioritate şi aşa a rămas. Ca dovadă, la Poiana au fost modernizate şcolile şi grădiniţele, au fost îmbunătăţite constant condiţiile pentru elevi, preşcolari şi cadre didactice. Tot în beneficiul celor mai tinere […]