Published On: lun, apr. 15th, 2019

Târgovişte găzduieşte Olimpiada Naţională de Fizică

În perioada 03- 07 mai, la Târgovişte se va desfăşura etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Fizică, la eveniment fiind aşteptaţi aproximativ 675 de concurenţi şi invitaţi: elevi, profesori însoţitori, membrii Comisiei Naţionale de specialitate.
Olimpiada Naţională de Fizică reprezintă cel mai important concurs de profil desfăşurat la nivel naţional, iar din judetul Dâmboviţa participă 11 elevi, care sau calificat în urma fazei judeţene a olimpiadei.
Pe 4 mai este programată prima probă a concursului – proba experimentală -care va fi găzduită de Universitatea Valahia din Târgovişte. Pe 5 mai va fi proba teoretică – Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte şi în ultima zi de concurs respective 6 mai, este programată proba de baraj pentru selecţia lotului lărgit al României la Fizică.
Între probele de concurs, oaspeţilor, elevi şi profesori, le este oferită posibilitatea de a cunoaşte cât mai bine zona, istoria, tradiţiile şi cultura judeţului Dâmboviţa.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>