Târgovişte: Avio-tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort

Primaria Municipiului Târgovişte informează cetăţenii că în perioada 29 iunie – 5 iulie 2018, în intervalul orar 5.30 – 10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, gândaci, etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv cartierele Priseaca şi Sagricom).
Acţiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.
Se vor folosi substanţe produse de Divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul AQUA K-OTHRINE, K-OTHRINE PROFI EC 250 şi SOLFAC EW 050, insecticid formulat special pentru avio-tratamente şi aplicare ULV.
Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicaţiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 km faţă de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SE ŞTIU PRIMELE PROMOVATE ÎN LIGA A III-A

În acest weekend au avut loc partidele contând pentru returul barajului de promovare în Liga a III-a. Campioana Dâmboviţei, Gloria Corneşti nu a putut evolua în această fază a competiţiei din cauza lipsei Certificatului de Identitate Sportivă. Rezultatele partidelor disputate până acum au fost următoarele: Regiunea 1 23 iunie, ora […]