TABĂRĂ DE EDUCAŢIE ECOTURISTICĂ

Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Coresi” din Târgovişte şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgovişte, a organizat şi susţinut o „Tabără de educaţie ecoturis-tică”, în zona colinară de la poalele Leaotei. Timp de 3 zile, cei 36 de elevi, au avut ocazia să înveţe, dar să şi pună în practică o serie de lucruri noi.
În prima zi, elevii au asistat la primele lecţii, de prezentare a echipamentului montan, necesar atât în sezonul de vară, dar, mai ales, extrem de util în sezonul de iarnă. De asemenea, în acelaşi ambient relaxant, le-au fost prezentate marcajele turistice, fie cele oficiale, fie cele neconvenţionale. În ziua a doua a început activitatea propriu-zisă, cu lucru la patru ateliere, care de care mai interesant: lucru la „roata olarului”, călărie, plantare de puieţi (puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică Dâmboviţa – Ocolul Silvic Târgovişte) şi alpinism – coborâre în rapel. După amiaza a fost dedicată unor acţiuni mai uşoare, desfăşurate tot pe ateliere: învăţarea unor cântece de munte, pictură pe lemn sau lut, hrană sănătoasă şi jocuri de grup.
Pentru o parte dintre participanţi, cercetaşi la Centrul Local „Naparis” – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, această zi a fost ultima provocare ca „lupişori”, urmînd a se întoarce din această aventură ca „temerari”. Pentru alţii, a fost primul pas alături de cercetaşi. Cu toţii au participat la ceremonia specifică de depunere a promisiunii şi de primire a eşarfelor. La finalul taberei, toţi participanţii au primit diplome de participare şi insigne cu sigla proiectului, dar cel mai mare câştig a fost faptul că au reuşit să-şi depăşească limitele şi să participe la toate atelierele acestei tabere, aflând informaţii şi cunoştinţe noi, dar şi exersând tehnici inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 319 locuri de muncă vacante

În baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 319 locuri de muncă, din care 22 pentru persoanele cu studii superioare. Din această categorie se caută consilier orientare carieră, asistent social nivel superior, economist, urbanist, inginer topograf, manager hotel, expert […]