Published On: mie, iul. 17th, 2013

Tabăra de astronomie perseide 2013

nichiduta.ro

psdPentru că deja a devenit tradiţie, Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează „Perseide 2013 – Tabăra astronomică de vară pentru tineret”. Acţiunea este organizată în cadrul taberei anuale Perseide, aflată la ediţia a 21-a. Evenimentul va avea loc în perioada 2-13 august pe Valea Frumoasei, în Munţii Cindrel.
„Tabăra se adresează pasionaţilor de astronomie, cu sau fără experienţă, precum şi celor care doresc să se iniţieze în astronomia practică, a declarat ValentinGrigore, preşedinte SARM.
În partea întâi a evenimentului, se va desfăşura Şcoala astronomică de vară (cursuri şi ateliere de lucru), în perioada 2-7.08.2013, la Cantonul Silvic Valea Frumoasei.
Participanţii vor primi informaţii despre astronomie general, constelaţii şi orientare pe bolta cerului, folosirea instrumentelor astronomice, observarea evenimentelor şi fenomenelor astronomice, astrofotografie: fotografierea cerului pe timp de zi şi pe timp de noapte. La final va fi şi o expoziţie de fotografie astronomică şi un test de absolvire a Şcolii de vară (teoretic şi practic).
În partea a doua a evenimentului se vor face observaţii asupra curentului de meteori Perseide şi a curenţilor de vară (aplicaţii practice şi rapoarte obser-vaţionale), în perioada 7-13.08.2013, la Cabana Pârâul lui Blaga.
Participarea este gratuită, tabăra fiind destinată tinerilor cu vârsta între 14 şi 35 de ani. Participarea se face pe baza înscrierii prin completarea formularului de participare şi în urma unei selecţii, în ordinea înscrierii. Sunt doar 23 de locuri disponibile, iar termenul limită de înscriere este 26 iulie.
Proiectul „Perseide 2013 -Tabăra astronomică de vară pentru tineret” este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi se desfăşoară în parteneri-at cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa. Partener PERSEIDE 2013 este Primăria Municipiului Târgovişte”, a mai precizat Valentin Grigore.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro