Published On: lun, mai 27th, 2019

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri au asigurat paza şi protecţia celor 433 de secţii de votare, constituite pe raza judeţului Dâmboviţa

nichiduta.ro

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional din data de 26 mai a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenţei, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
Aceste măsuri au urmărit buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), s-au aflat în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare au presupus prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
Astfel, în perioada 25-26 mai a.c., în intervalul orar 18:00-06:00, 351 de efective, dintre care 47de poliţişti, 58 de jandarmi şi 228 de reprezentanţi de la I.S.U „Basarab I” Dâmboviţa au asigurat paza şi protecţia a 416 secţii de votare, din totalul celor 433 ce s-au constituit pe raza judeţului Dâmboviţa, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul a fost asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..
Duminică, 26 mai, 225 de poliţişti, alături de 148 de jandarmi şi alte structuri, au asigurat măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare au fost sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, au fost asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 216 poliţiştii au fost constituiţi în echipe operative, alături de luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 100 de poliţişti şi efective de jandarmi au fost în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea au fost depozitate. În ziua procesului electoral, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a avut în responsabilitate 181 de secţii de votare dispuse în 122 de locaţii, unde, au fost prezenţi peste 230 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o impunea
Jandarmii au asigurat desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
228 de pompieri au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional.
Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.
De asemenea, specialiştii I.S.U Dâmboviţa au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro