Sustragerile de masa lemnoasa au sc[zut cu 28%

O componentă importantă a muncii silvicultorilor dâmboviţeni, tratată cu maximă responsabilitate, este asigurarea integrităţii fondului forestier proprietate de stat sau privată, acolo unde au fost încheiate contracte de pază. Comparativ cu anul trecut, sustragerile de material lemnos au scăzut cu 28% şi dr. Ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu a omis să vorbească nici despre devotamentul personalului din subordine dar nici despre colaborarea foarte bună cu inspectoratele de jandarmi şi poliţie.
Volumul tăierilor ilegale a scăzut anul acesta la 1006 metri cubi, fiind cea mai mare parte recuperat în urma acţiunilor întreprinse cu sprijinul poliţIştilor şI jandarmilor. Au fost desfăşurate în total 1173 acţiuni, din care 324 în colaborare cu instituţiile amintite iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 457900 lei.
Raportat la suprafaţa de fond forestier administrată, volumul de masă lemnoasă sustrasă a fost de 0,014mc/hec-tar, ceea ce înseamnă o valoare medie imputabilă de 3,37 lei/ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

300 locuri de munca la cules de zmeura în Portugalia

Angajatori din Portugalia au nevoie de 300 de muncitori pentru aproximativ 3 luni, la cules de zmeură. Timpul de lucru este de 40 de ore/saptamana, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare iar salariul de baza pentru culegatori zmeura fară ore suplimentare […]