Published On: joi, nov. 2nd, 2017

Suspectul dublei crime din Dâmboviţa a fost reţinut de IPJ Dâmboviţa

nichiduta.ro

Anchetatorii au prins pe suspectul dublei crime ce a avut loc pe 26 octombrie 2017, pe un câmp din zona Nisipuri din apropierea Târgoviştei. La această oră, suspectul se află la audieri în cadrul IPJ Dâmboviţa. Este vorba de un bărbat de 58 de ani din Târgovişte. Este vânător autorizat, deţinător legal de armă însă nu-şi plătise pentru anul 2017, cotizaţia către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor Dâmboviţa şi drept urmare, nu avea voie să vâneze pe fondurile asociaţiei. Bărbatul i-a împuşcat pe cei doi oameni cu arma de vânătoare pe care o deţinea şi pe care anchetatorii deja au ridicat-o. Bărbatul lucrează ca mecanic auto la un service auto din Ulmi.
Bărbatul este cercetat pentru omor calificat şi riscă să stea după gratii 25 de ani sau detenţia pe viaţă
Anchetatorii nu au niciun fel de date că ar fi existat complice în acest caz. A fost un conflict spontan iar suspectul dublei crime era la braconat în momentul în care i-a executat pe Gheorghe Ifrim şi Ion Neagu. Până la această oră suspectul nu a recunoscut nimic în faţa anchetatorilor.
Potrivit anchetatorilor bărbatul de 58 de ani, încă de vineri, 27 octombrie 2017, a fost inclus în cercul principalilor suspecţi pe baza unor indicii. Din cercul de suspecţi au făcut parte 11 persoane.
De vineri şi până în această seară, anchetatorii l-au monitorizat atent pe suspect care a luat legătura cu mai multe persoane încercând să le ceară să-l ajute să acopere acestă dublă crimă. Mai mult, un alt indiciu care i-au făcut pe anchetatori să strângă cercul în jurulu lui a fost neconcor-danţa în declaraţiile pe care bărbatul le-a
dat.
Prim procurorul,jr. Mihai Dincă a ţinut să sublinieze că suspectul este foarte stăpân pe sine. Soţia suspectului nu este în ţară iar el locuia singur. La audierile de marţi, 31 octombrie, suspectul a dat dovadă de o cădere în comportament. Prim procurorul, jr. Mihai Dincă a spus clar şi răspicat că există indicii temeinice că bărbatul de 58 de ani este autorul dublei crime.
Cel mai probalil anchetatorii au avut de la început probe ADN ale suspectului, stabilite în urma necropsiei celor două cadavre. Doi procuri, peste 150 de poliţişti dâmboviţeni, cu sprijin din partea specialiştilor de la Institutul Naţional de Criminalistică care au lucrat probele ADN prelevate de la toţi vânătorii audiaţi, peste 200, specialişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale -IGPR, ofiţeri din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale-Poliţia Română ,ofiţeri de Analiză a Informaţiei şi sprijin informativ de la Serviciul Judeţean de Protecţie Internă, au municit zi şi noapte şi l-au prins pe principalul suspect.
Procurorii au confirmat că victimele erau pe câmp, la cules de varză,iar consilierul a auzit un foc de armă şi s-a dus să vadă cine braconează, el fiind vânător pe fondul respectiv şi de aici s-a iscat scandalul. Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi la aproape 500 de metri distanţă de terenul pe care îl deţinea consilierul local, iar trupurile lor erau la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt.
Ministrul de Interne, Carmen Dan şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, au transmis mesaje de felicitare şi respect anchetatorilor care instrumentează cazul dublei crime ce a avut loc
pe un câmp din zona Nisipuri din apropierea Târgoviştei
Marţi seară, cms.sef Danil Zepişi, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa şi prin procurorul, jr.Mihai Dică, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au anunţat că a fost prins suspectul dublei crime ce a avut loc pe 26 octombrie 2017, pe un câmp din zona Nisipuri din apropierea Târgoviştei. La această oră, suspectul se află în arestul IPJ Dâmboviţa. Este vorba de un bărbat de 58 de ani din Târgovişte.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan i-a felicitat pe anchetatorii care s-au ocupat de acest caz. Mesajul a fost postat pe pagina de socializare a doamnei ministru Carmen Dan: ” În această seară două evenimente s-au terminat cu bine -prinderea suspectului principal al dublului omor din Dâmboviţa şi intervenţia contra cronometru a autorităţilor din Prahova pentru stingerea unui vagon de tren încărcat cu azotat de amoniu, intervenţie în urma căreia s-a reuşit evitarea unui dezastru.
Două echipe de oameni, mai multe structuri din judeţe diferite, dar cu aceeaşi misiune: protejarea vieţii cetăţenilor. Şi asemeni acestor echipe alcătuite din sute de poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt multe altele, pregătite să asigure liniştea şi siguranţa noastră zi de zi.
Le mulţumesc acestor minunaţi oameni cărora cu toţii le datorăm RESPECT!”
Şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a ţinut să le mulţumească anchetatorilor care se ocupă de cazul dublei crime ce a avut loc pe 26 octombrie 2017, pe un câmp din zona Nisipuri din apropierea Târgoviştei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro