Suplimentarea numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi serviciilor de ambulanţă judeţene

S-a aprobat printr-o hotărâre, modificarea HG 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, prelungind cu încă şase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi serviciilor de ambulanţă judeţene şi Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.
Conform actului normativ, se prelungeşte încă şase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi serviciilor de ambulanţă şi Serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Măsura este necesară având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creşterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce şi la suplimentarea atribuţiilor personalului medical din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă în această perioadă.
Astfel, începând cu data de 12 octombrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, numărul maxim de posturi din directiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care:
1) 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
2) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii intensifică verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii execută zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi terase dar […]