Published On: vin, apr. 11th, 2014

SUCCES AL TEATRULUI TARGOVIŞTEAN LA LISABONA

nichiduta.ro

teatruPiesa de teatru „Bacantele”, după opera lui Euripide, în regia lui Mihai Măniuţiu, jucată de actorii de la Tony Bulandra în Lisabona, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Lisabona, a obţinut, săptămâna trecută, un real succes. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, echipa ce a contribuit la acest succes, alături de primarului municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, care a însoşit echipa în capitala portugheză, a prezentat impresii pe care le-a cules în timpul deplasării din Portugalia.
„Sunt mândru de ceea ce echipa de la Tony Bulandra a prezentat la Lisabona şi nu neapărat o piesă, o piesă celebră, ci impactul emoţional pe care o piesă grea l-a avut la publicul portughez. Evident, discutăm de Lisabona, de una dintre cele mai evoluate capitale europene. Discutăm de un public cunoscător de artă, de teatru şi de frumos, iar aplauzele care nu au contenit la finele reprezentaţiei au fost pentru mine cea mai mare răsplată pe care un primar poate să o
primească…..Impresiile pe care
le-am luat de la cei prezenţi acolo şi mă refer la ambasadorul României în Portugalia şi la familia acestuia, la directorul Institutului Cultural Român de acolo, directorul Teatrului Naţional din Lisabona şi multe alte personalităţi ale vieţii sociale, culturale, administrative şi politice mă fac să cred că suntem pe un drum bun şi când spun suntem mă refer la o echipă care mult timp de aici încolo îşi va face treaba cât mai bine pentru ca numele Târgoviştei, numele judeţului Dâmboviţa, numele României, dar mai ales numele Teatrului Tony Bulandra să fie pavate cu respect”, a spus primarul Boriga, care s-a declarant fericit pentru succesul înregistrat de teatrul târgoviştean.
„Şi actorii au fost fericiţi, pentru că şi-au câştigat mai mult respect de sine. Am fost capabili în numai o lună de zile să organizăm un turneu care se organizează cu cel puţin un an de zile înainte. … este proiectul cel mai reuşit pe care l-a avut Institutul Cultural Român în ultimii doi ani şi am fost singurul teatru care am jucat la Lisabona”, a completat directorul Teatrului Municipal Târgovişte, Mihai Constantin Ranin. Spectacolul Bacantele a avut premiera în anul 2003 la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, devenind unul din cele mai apreciate spectacole din istoria teatrului târgoviştean, cât şi din cariera regizorului Mihai Mănuţiu. Bacantele a fost premiat la diverse festivaluri: Festivalul Internaţional de Teatru MOT din Macedonia (2005), Festivalul Internaţional de Teatru Marea Neagră din Trabzon, Turcia (2006) şi la Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ din Muntenegru (2006).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro