SUBVENŢIILE PENTRU PAJIŞTI NU VOR MAI FI LA CHEREMUL PRIMARILOR

oiLa propunerea ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind pajiştile permanente. S-a insistat pe această temă pentru urgentarea soluţionării problemei utilizării pajiştilor de către crescătorii de animale, indiferent de forma de organizare, dar cu respectarea clauzelor tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană.
Astfel, potrivit noilor reglementări, primăriile şi consiliile locale vor primi subvenţii pe suprafaţă numai dacă nu există cereri din partea fermierilor. Dacă sunt comune fără fermieri care să solicite acest sprijin, este obligaţia primăriei să ceară aceşti bani pentru întreţinerea păşunilor.
Ca avantaje pot fi enumerate crearea posibilităţii utilizării pajiştilor din domeniul privat şi public al comunelor de către crescătorii de animale şi s-a stabilit diferenţierea clară între proprietari şi utilizatori. A fost introdusă obligativitatea ca utilizatorii pajiştilor să aibă animalele înscrise în Registrul Naţional al exploataţiilor, iar lucrările de întreţinere a pajiştilor şi utilităţilor vor fi efectuate de către crescătorii de animale care le folosesc şi vor fi cuprinse în contractul de concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deschiderea oficială a proiectului "Ambasadorul de tineri"

Proiectul şi-a început, zilele acestea, una din activităţile principale, şi anume schimbul bilateral de tineri. Timp de 17 zile, cei 24 de tineri din Moreni şi Torres Novas, Portugalia, vor participa la diverse activităţi care se vor desfăşura prin metodele şi având la bază principiile fundamentale ale educaţiei non-formale. Tinerii […]