Subvenţii mai consistente pentru stagiul absolvenţilor de învăţământ superior

In conformitate cu prevederile Legii 335 din 10 decembrie 2013, din bugetul asigurărilor pentru şomaj se acordă subvenţii angajatorilor care acordă o şansă tinerilor absolvenţi pentru a-şi realiza stagiul.
„Potrivit modificărilor aduse prin legea nr. 164/2017 angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenţii de învăţământ superior, beneficiază la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o suma în cuantum de 1350/lună, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie.
înainte de această modificare, subvenţia era o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă (750 lei)”, a precizat directorul adjunct al AJOFM Dâmboviţa, Cezar Dincă. Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o mai rapidă integrare în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIŢENCELE PĂRĂLUŢĂ ŞI O. OPREA, GATA DE PRELIMINARIILE PENTRU MONDIALE

Naţionala feminină de fotbal a României se pregăteşte pentru un nou start: preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franţa, din 2019. După cea mai bună campanie din istorie, preliminariile pentru EURO 2017, ratată din păcate de fetele lui Mirel Albon, naţionala României e gata pentru un nou asalt. Selecţionerul Mirel Albon […]