Subvenţie de 2.250 lei/lună pentru angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu

Pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, guvernul a aprobat o hotărâre care prevede că angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, după caz, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună, informează Mediafax.
Suma acordată anterior era de 1.125 lei, în cazul ucenicilor, şi 1.350 lei, în cazul absolvenţilor. De asemenea, angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (în prezent ISR = 500 de lei, astfel că subvenţia nu poate depăşi 2.000 de lei).
În acelaşi timp, cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin trei luni. Prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, se va plăti în două tranşe, 50% în luna următoare lunii în care sa solicitat acordarea ei şi 50% în luna următoare expirării perioadei de 3 luni de la angajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nemulţumiri în Sănătate: Federaţia "Solidaritatea Sanitară" ameninţă cu greva generală

„În condiţiile în care Guvernul României nu şi-a onorat obligaţia asumată prin Acordul încheiat de a negocia şi semna Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate iar salariaţii din sistemul sanitar sunt afectaţi de câteva anomalii legislative, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă declanşarea procesului de consultarea a membrilor de […]