Sub aburii alcoolului, au pornit cu mașinile la drum

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 26 de ani, din Gura Șuții, în timp ce ar fi condus un autovehicul, pe drumul județean 722, în afara localității Brăteștii de Jos, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.
Totodată, un alt bărbat de 57 de ani, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost surprins de polițiști, pe raza localității Voinești, în timp ce conducea un tractor.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AVERTIZARE INFOTRAFIC

DIN CAUZA CANICULEI CIRCULAȚIA VEHICULELOR CU MASA TOTALĂ MAXIMĂ AUTORIZATĂ MAI MARE DE 7,5 TONE, PE AUTOSTRĂZILE ȘI DRUMURILE NAȚIONALE VA FI RESTRICȚIONAT în zilele vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12:00-20:00, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de […]