Studenţi targovişteni in finala competiţiei mondiale de microrobotică

Ş.E.

studentiO echipă de tineri cercetători şi studenţi s-a calificat în finala prestigiosului concurs internaţional de microrobotică ICRA MMC care se va desfăşura în luna mai 2015 la Seattle. Competiţia este dedicată robotici de precizie la scară micro-metrică şi reuneşte universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume.
O echipă de tineri din cadrul Universităţi din Târgovişte s-a calificat, în premieră pentru România, la concursul ICRA 2015 Mobile Microrobotics Challenge, alături de alte 8 universităţi de renume din: SUA, Canada, Elveţia, Franţa, Italia şi India.
Concursul are loc în perioada 2630 mai 2015, la Washington State Convention Center din Seattle, USA şi este organizat în cadrul celui mai important eveniment anual din domeniul robotici şi automatici: ICRA 2015 (International Conference Robotics and Automation). Manifestarea se desfăşoară sub egida institutului IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) şi a Societăţii de micro şi nanorobotică (RAS-MNRA).
Obiectivele acestui concurs de microrobotică constau în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale (manipulare şi sortare de celule, chirurgie minim invazivă) şi microtehnologiilor (asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Scandaluri la Hollywood

Indiferent cât se străduiesc unii şi alţii să-i convingă pe oameni să fie paşnici, până la urmă constatăm cu resemnare că există aproape în fiecare om plăcerea de a provoca rău sau suferinţă. Această caracteristică a fiinţei umane este din plin exploată de industria filmului. „Patimile lui Hristos”, în regia […]