STS a asigurat suportul tehnic necesar pentru buna desfăşurare a alegerilor locale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a asigurat sprijinul de comunicaţii şi tehnologia informaţiei pentru buna desfăşurare a alegerilor locale organizate în 27 septembrie a.c.
Astfel, începând cu data de 03.08.2020, STS a asigurat serviciile de telecomunicaţii speciale şi de comunicaţii de voce şi date pentru birourile electorale de circumscripţie, precum şi resursele necesare pentru configurarea adreselor electorale.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legii nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a asigurat implementarea şi gestionarea sistemelor informatice necesare bunei desfăşurări a procesului electoral, respectiv:

  • SIMPV – Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal;
  • SICPV – Sistemul informatic de centralizare a proceselor-verbale.
    Similar proceselor electorale anterioare, STS a operaţionalizat Centrul de suport tehnic prin care a fost asigurată asistenţă tehnică pentru operatorii de calculator din secţiile de votare şi informati-cienii de la birourile electorale de circumscripţie.
    De asemenea, atât în teritoriu, cât şi în Bucureşti, au fost disponibile centre de intervenţie operativă care au putut acţiona rapid pentru remedierea defecţiunilor de funcţionare a infrastructurii de comunicaţii sau a echipamentelor informatice.
  • Reamintim faptul că STS este o instituţie publică, cu profil tehnic, care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, la solicitarea şi în sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice din România.
  • Pe toată durata pregătirii alegerilor locale, precum şi în ziua de vot, STS a asigurat transparenţa îndeplinirii sarcinilor care i-au fost atribuite şi va aduce constant în atenţia opiniei publice stadiul realizării activităţilor desfăşurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan este noul preşedinte al CJ Dâmboviţa

Duminică, 27 septembrie, în urma alegerilor locale, deputatul Corneliu Ştefan a câştigat cu peste 50% fotoliul de preşedinte al CJ Dâmboviţa.PSD a câştigat alegerile în cele două municipii din judeţ, respectiv Târgovişte şi Moreni. De asemenea, din cele 89 de localităţi ale judeţului, candidaţii PSD au obţinut funcţia de primar […]