Published On: vin, nov. 24th, 2017

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, alături de elevi

nichiduta.ro

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat acţiuni de informare la liceele „Ion Heliade Rădulescu” şi „Voievodul Mircea” din municipiul Târgovişte, cu privire la deţinerea ilegală de arme şi muniţii şi la activităţile de achiziţionare, deţinere, transport şi folosire de articole pirotehnice, în condiţiile legii.
Tinerii au fost informaţi despre măsurile de siguranţă personală şi despre necesitatea adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii atât în ceea ce priveşte deţinerea unei arme de foc, cât operaţiunile cu obiecte pirotehnice.
Poliţiştii au discutat cu aceştia şi despre alte genuri de evenimente întâlnite în unităţile de învăţământ sau în comunitate, precum ameninţările, portul ilegal de arme albe sau de foc, furturile sau actele de violenţă.
Liceenii au primit răspuns la toate întrebările adresate poliţiştilor, întrebări ce au privit în principiu condiţiile de deţinere şi port al unei arme neletale supuse autorizării, noţiuni privind legitima apărare şi categoria de articole pirotehnice permise a fi utilizate.
Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să deţină şi să comercializeze articole pirotehnice.
Persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa sau folosi articole pirotehnice din categoria II -IV, dar le pot folosi şi deţine pe cele din categoria I (obiecte pirotehnice de distracţie, cu masa maximă de amestec mai mică de 3 grame).
Totodată, elevii au fost informaţi cu privire la interzicerea folosirii acestor produse:
– între orele 00.00-06.00, cu excepţia perioadelor autorizate precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării locale;
– la o distanţă mai mică de 50 metri de construcţii şi locuinţe;
– la o distanţă mai mică de 500 metri de instalaţii electrice de înaltă tensiune, de locurile de livrare şi depozitare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţii de gaz;
– pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane;
– la o distanţă mai mică de 500 de metri de păduri.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro