Stocul la nivel naţional acoperă necesarul pentru aproape 3 luni privind vaccinul hexavalent

La data de 31.08.2018 stocul de vaccin hexavalent la nivel naţional era de 126.871 doze, document ce poate fi vizualizat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile actualizat lunar în perioada 15 – 18 pentru luna anterioară. Necesarul lunar de vaccin hexavalent este în medie de aproximativ 42.000 de doze, aşadar stocul la nivel naţional acoperă necesarul pentru aproape 3 luni.
În situaţiile în care medicii de familie au nevoie de suplimentarea stocului de vaccin, transmit solicitările către DSP. La nivel naţional, direcţiile de sănătate publică pot efectua redistribuiri, între judeţe, de doze de vaccin pentru a acoperi solicitările medicilor.
Pentru vaccinul hexavalent a fost încheiat contract de furnizare pentru cantitatea de 417.000 doze, iar calendarul de livrări pentru perioada următoare prevede aprovizionarea cu 160.000 doze în luna octombrie şi 257.000 doze în luna noiembrie, cantităţi suficiente pentru acoperirea planului naţional de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A TRECUT LA PROGRAMUL DE VIZITARE DE IARNĂ LA PEŞTERA IALOMIŢEI

începând de ieri, 1 octombrie 2018, la Peştera lalomiţei s-a modificat programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 – 17:00, zilele de vizitare rămânând aceleaşi, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:00. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru […]