Stimulentul de inserţie a urcat la 650 lei/lună

Părinţii care se întorc la muncă înainte de terminarea concediului de creştere a copilului vor primi un stimulent de inserţie de 650 de lei pe lună. Banii se vor acorda din prima lună de reluare a activităţii şi până în momentul în care copilul împlineşte vârsta limită pentru acordarea stimulentului.
De asemenea, legea mai prevede ca persoanele care se întorc mai devreme la muncă nu pot fi concediate pe toată perioada în care primesc stimulentul de inserţie.
Dosarul pentru primirea stimulentului de inserţie va cuprinde actele de identitate ale ambilor părinţi (copii şi originale), certificatul de naştere pentru care este cerut stimulentul (copie şi original), certificatele de naştere ale celorlalţi copii aflaţi în întreţinerea solicitantului (copii şi originale), certificatul de căsătorie (copie şi original), dacă este cazul.
În cazul copiilor adoptaţi sau în plasament, e nevoie de actele care dovedesc calitatea solicitantului şi relaţia pe care acesta o are cu copilul pentru care solicită stimulentul: adeverinţă de venit, dovada reluării activităţii (din partea angajatorului), actele care dovedesc că, în ultimii doi ani dinainte de data naşterii copilului, solicitantul a realizat un venit impozabil de cel puţin 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MORENARUL ANDREI IVAN REFUZA FCSB

După o experienţă de coşmar la Krasnodar, Andrei Ivan a prins multe minute pe teren la Rapid Viena, formaţie alături de care a scos FCSB din play-off-ul Europa League. Gigi Becali a declarat în câteva rânduri că doreşte să-l transfere pe atacantul trecut pe la Craiova, însă acesta nu doreşte […]