Published On: joi, feb. 7th, 2019

Stimulentul de inserţie a urcat la 650 lei/lună

nichiduta.ro

Părinţii care se întorc la muncă înainte de terminarea concediului de creştere a copilului vor primi un stimulent de inserţie de 650 de lei pe lună. Banii se vor acorda din prima lună de reluare a activităţii şi până în momentul în care copilul împlineşte vârsta limită pentru acordarea stimulentului.
De asemenea, legea mai prevede ca persoanele care se întorc mai devreme la muncă nu pot fi concediate pe toată perioada în care primesc stimulentul de inserţie.
Dosarul pentru primirea stimulentului de inserţie va cuprinde actele de identitate ale ambilor părinţi (copii şi originale), certificatul de naştere pentru care este cerut stimulentul (copie şi original), certificatele de naştere ale celorlalţi copii aflaţi în întreţinerea solicitantului (copii şi originale), certificatul de căsătorie (copie şi original), dacă este cazul.
În cazul copiilor adoptaţi sau în plasament, e nevoie de actele care dovedesc calitatea solicitantului şi relaţia pe care acesta o are cu copilul pentru care solicită stimulentul: adeverinţă de venit, dovada reluării activităţii (din partea angajatorului), actele care dovedesc că, în ultimii doi ani dinainte de data naşterii copilului, solicitantul a realizat un venit impozabil de cel puţin 12 luni.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro