Published On: lun, nov. 27th, 2017

Statul îi va obliga pe proprietari să-şi asigure locuinţele

nichiduta.ro

Cel mai târziu la finalul acestui an, România va avea o nouă lege privind asigurarea obligatorie a locuinţei, iar propunerile de modificare a actualei legislaţii vor ajunge în Parlament până la sfârşitul lunii în curs. Ca impact pentru piaţa asigurărilor, cea mai importantă modificare va fi aceea că că brokerii de asigurare vor putea vinde direct poliţa PAD (poliţa de asigurare împotriva dezastrelor), ceea ce îi va determina să fie mai insistenţi din acest punct de vedere, având în vedere că nu vor mai împărţi comisionul cu firmele de asigurare.
Pentru asiguraţi în schimb, marea modificare ar putea fi înăsprirea sancţiunilor, având în vedere că actualul sistem, care presupune amendarea de către primării, nu funţionează din motive evident electorale. Sunt luate în calcul mai multe variante pentru determinarea proprietarilor şă crească gradul de protecţie pentru case. Nu este exclusă nici posibilitatea adoptării modelului practicat deja în cazul amenzilor contravenţionale. Astfel, persoanele care nu fac dovada că au casa asigurată ar ajunge în situaţia de a nu putea plăti impozitele ori de a nu obţine documente de la autorităţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro