Published On: joi, feb. 14th, 2019

Start-Up Nation 2019 – alocarea bugetară este suficientă pentru 10000 de beneficiari

nichiduta.ro

Potrivit proiectului bugetului de stat, guvernul a modificat alocarea pentru programul Start-Up Nation pe anul 2019, deşi iniţial Ministerul Finanţelor Publice prevăzuse sume care ajungeau pentru semnarea de contracte cu numai 2.220 de firme. Concret, prevederea bugetară pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri conţine credite de angajament în limita a 2.003.052.000 de lei şi credite de plată de 383.597.000 de lei, pentru programul Start-Up Nation 2018-2019.
Creditele de angajament, în această limită, vor permite semnarea contractelor de finanţare cu 10.000 de firme în programul de finanţare, dacă întregul proces de selecţie va decurge normal.
„După primirea Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanţare în limita bugetului, conform programării AIM-MAIPE, beneficiarii vor semna la sediul AIMMAIPE acordul de finanţare (anexa nr.9 la prezenta Procedură). Termenul limită de semnare a acordurilor de finanţare este 28 iunie al anului în care a fost acceptat de principiu la finanţare pentru dosarele admise în buget şi 15 noiembrie al anului în care a fost acceptat de principiu la finanţare pentru dosarele admise în afara bugetului şi care intră la finanţare în urma eliberării de buget”, se arată în procedura de implementare în programul Start-Up Nation 2018-2019.
Creditele de angajament vor necesita, ulterior, transformarea în credite bugetare, pentru a se putea face plăţi din ele. Această procedură se va putea face numai prin rectificare bugetară decisă de Guvern, nu mai devreme de iulie 2019.
Cealalată categorie de sume prevăzute în buget – creditele bugetare de 383.597.000 de lei – permite efectuarea plăţilor. Potrivit unor surse guvernamentale, aceşti bani au fost prevăzuţi de fapt pentru acordarea unor avansuri, în cazul în care sunt firme care cer şi îndeplinesc şi condiţiile tehnice pentru a le primi. De asemenea, creditele bugetare vor putea fi folosite pentru a vira băncilor partenere o parte din banii din program, pentru a putea să acorde credite-punte firmelor care nu au bani să facă plăţile către furnizori, în implementarea investiţiilor.
La începutul săptămânii erau deja depuse aproape 25.000 de dosare în program iar înscrierile s-au încheiat marţi seară.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro