STAREA TEHNICĂ A VEHICULELOR, VERIFICATĂ ÎN TRAFIC

Poliţiştii rutieri au acţionat sub coordonarea Direcţiei Rutiere, în cele 6 judeţe, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Obiectivele acţiunii au fost verificarea respectării legislaţiei rutiere, verificarea legalităţii modului în care este efectuat transportul în regim de taxi şi eliminarea activităţilor ilicite şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de deficienţele tehnice.
Acţiunile au vizat autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.
La acţiune, au participat poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 571 de autovehicule şi au aplicat 345 de sancţiuni contravenţionale.
Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 3 au fost aplicate pentru deficienţe ale sistemul de frânare, 4 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie, 47 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 39 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare şi 7 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă. De asemenea, 99 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte deficiente tehnice. 13 centru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, una pentru utilizarea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă, 110 pentru alte abateri de la normele rutiere şi 22 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.
Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare a fost reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 1 permis de conducere, iar, pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, au fost reţinute 4 permise de conducere. Pentru alte abateri, au fost reţinute 10 permise de conducere.
Totodată, au fost retrase 122 de certificate de înmatriculare, dintre care 121 de certificate de înmatriculare au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România şi 1 certificat de înmatriculare era al unui autovehicul înmatriculat în alt stat. În cadrul activităţilor de control, a fost constatată o infracţiune.
Activităţile de control au fost efectuate în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. loan Aurel Pop, întâlnire la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu preşedintele Corneliu Ştefan

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a primit vizita preşedintelui Academiei Române, academician profesor universitar doctor loan Aurel Pop – prezent la Târgovişte cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Valahia din Târgovişte (UVT).Festivitatea de decernare a distincţiei a avut loc la Centrul lnternaţional de Conferinţe […]