Published On: mie, iul. 3rd, 2013

Stadiul implementării proiectelor cu finanţare europeană la AJOFM Dâmboviţa

nichiduta.ro

ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa implementează trei proiecte cu finanţare POSDRU.
Primul dintre acestea este „Parteneriat public-privat pentru ocuparea forţei de muncă” (DMI 4.1) – solicitant AJOFM Tulcea, parteneri: AJOFM Dâmboviţa, AJOFM Prahova, AJOFM Ialomiţa, AJOFM Călăraşi, AJOFM Brăila, AJOFM Bacău, AJOFM Vrancea, AJOFM Iaşi şi AJOFM Constanţa.
„La această dată proiectul se află în luna a 26-a de implementare”, ne-a declarat Constanţa Anghel, director AJOFM. „Sunt realizaţi toţi indicatorii propuşi pentru această perioadă, din care amintim: o conferinţă de deschidere, cinci conferinţe interregionale de diseminare, parteneri-ate public-private încheiate în toate judeţele cu furnizorii privaţi de servicii de ocupare a forţei de muncă şi de formare profesională, crearea unui portal cu toţi furnizorii privaţi de servicii de ocupare a forţei de muncă şi de formare profesională din cele 10 judeţe care au semnat parteneriate cu AJOFM-urile, aplicarea de chestionare pentru realizarea unui studiu privind serviciile de ocupare publice şi private. Valoarea totală a proiectului este de 16.165.509 lei. Cel de-al doilea se intitulează „SPO – calitate, accesibilitate şi promptitudine” (DMI4.1) – solicitant AJOFM Sibiu, parteneri: AJOFM Dâmboviţa, AJOFM Vaslui, AJOFM
Hunedoara, AJOFM Satu Mare.
La această dată, proiectul se află în luna 16 de implementare, fiind realizaţi toţi indicatorii propuşi pentru această perioadă, din care amintim studiu privind calitatea serviciilor de ocupare din cele cinci judeţe, studiu privind necesitatea dezvoltării de servicii tip „self-service”, realizarea unui portal cu acces pentru angajatori şi şomeri, dotarea agenţiilor judeţene cu info-touch-uri” (AJOFM Dâmboviţa are nouă astfel de info-touch-uri). Valoarea totală a proiectului este de 8.324.964 lei.
În fine, al treilea proiect este denumit „Reţea de centre de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural din judeţul Dâmboviţa” (DMI5.2) solicitant Asociaţia Târgovişte spre Europa, parteneri -AJOFM Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
La această dată proiectul se află în luna 15 de implementare, fiind realizaţi toţi indicatorii propuşi pentru această perioada de timp. Au fost înfiinţate 10 centre rurale de dezvoltare a resurselor umane în localităţile Valea – Lungă, Iedera, Dărmăneşti, Ocniţa, I. L. Caragiale, Bucşani, Conţeşti, Branişte, Odobeşti şi Răzvad, au fost formaţi 10 agenţi de ocupare, s-au desfăşurat 7 cursuri de formare profesională pentru şomeri. Valoarea totală a proiectului este de 2.131.718 lei”, a mai precizat Constanţa Anghel.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro