Published On: mie, mart. 14th, 2018

Sprijin financiar prin PNDR 2020 pentru investiţii în apicultură

nichiduta.ro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sprijină, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), investiţii în sectorul apicol. De la demararea Programului şi până în prezent, AFIR a încheiat peste 2.100 de contracte de finanţare care au ca obiect investiţii apicole. Valoarea totală a contractelor de finanţare este de 47,86 milioane de euro, plăţile totale către beneficiari fiind de de 35,5 milioane de euro.
„Deşi există un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul Naţional Apicol, cei interesaţi pot obţine finanţare şi prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru a dezvolta investiţii în domeniul apiculturii. Aceştia au la dispoziţie mai multe linii de finanţare pentru a-şi dezvolta proiectele apicole, dintre care 2 submăsuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submăsura dedicată instalării tinerilor fermieri, submăsura 6.1 şi cea pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3”, a menţionat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Cele mai multe investiţii apicole au fost finanţate prin intermediul submăsurii 6.3 (Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici), pentru care AFIR a semnat 1.502 decizii de finanţare în valoare de 22,5 milioane de euro. De asemenea, prin submăsura 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri), AFIR a încheiat 600 de contracte de finanţare cu o valoare de peste 24 de milioane de euro. Restul proiectelor au fost contractate prin intermediul submăsurilor 4.1 (Investiţii în exploataţii agricole) şi 4.2 (Sprijin pentru investiţii în prelucrarea, comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole) cu o valoare cumulată de aproximativ 1,3 milioane de euro.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro